Test: hardcase hoesje versus bumper hoesje

Deze week ga ik de uitdaging aan. Van Colour Case heb ik twee telefoonhoesjes gekregen om te testen welk hoesje fijner is, die van plastic (een hardcase) of van rubber (bumper hoesje). Van maandag tot en met woensdag heb ik mijn bumper hoesje mee en van donderdag tot zaterdag doe ik het hardcase hoesje om mijn telefoon. Allebei de hoesjes hebben alleen een achterkant en niet nog een extra laag die je moet open ‘flippen’. Als ik op mijn home knop druk, wil ik namelijk direct alle meldingen zien en niet eerst een flap moeten omslaan.

Ervaring bumper hoesje

Maandag – De week begon voor mij met een dagje werken. Ik heb de hele dag gewerkt en natuurlijk ook af en toe op mijn mobiel gekeken. Eenmaal thuis was hij leeg dus had ik hem aan de oplader gelegd. De stekker zit onder mijn bureaublad, waardoor de telefoon nog op mijn bureau kan liggen. Op een gegeven moment bleef mijn bureaustoel hangen aan het snoer toen ik hem draaide om op te staan. Je raad het al, mijn mobiel viel op de grond. Gelukkig absorbeerde het bumper hoesje de klap goed want ik had geen barst in mijn scherm! Wat een opluchting!

Dinsdag – Ook vandaag was ik weer de hele dag op kantoor te vinden. Toen ik in de pauze mijn hoesje zat te bekijken, viel me op hoe flexibel hij eigenlijk is. Dit bevalt me erg goed. De randen vallen over de knoppen dus soms moet je iets harder drukken om bijvoorbeeld je geluid harder of zachter te zetten.

Woensdag – De hele dag bestond weer uit werken, maar gelukkig had ik ’s avonds een feestje. Het was niet bij iemand thuis, maar in de stad. Er kwamen ook onbekenden van mij dus ik vertrouwde het niet om een tas met mijn portemonnee mee te nemen. Mijn ID en pinpas stopte ik tussen mijn mobiel en het hoesje, om ze veilig te bewaren in mijn broekzak. Dit beviel me heel erg goed, want zo kunnen je pasjes er niet uitvallen, als je toevallig je mobiel uit je broekzak haalt.

Ervaring hardcase hoesje

Donderdag – Vandaag stap ik over van mijn bumper hoesje op de plastic hardcase. Het valt me meteen op dat dit hoesje iets lichter is qua gewicht.
Ik was bijna de hele dag in de gymzaal, om te helpen bij een sportdag. Het grootste verschil ten opzichte van mijn rubberen hoesje is toch wel de grip. Ik heb het gevoel dat dit hoesje veel sneller uit mijn hand glijdt dan mijn rubberen hoesje. Gelukkig heb ik hem nog niet laten vallen!

Vrijdag – Dit is mijn eerste vrije dag in de week! Dus ik heb lekker uitgeslapen. Mijn mobiel voelt veel dunner dan met het bumper hoesje. Deze avond had ik weer een feestje en liet mijn mobiel gewoon lekker in mijn broekzak. Dit paste erg goed. Later liet ik hem wel vallen. Gelukkig zit er geen barst in het scherm: hij werkt dus goed!

Na mijn experiment ben ik eruit: ik vind de bumper hoesjes fijner. Dat wil niet zeggen dat er aan hardcase hoesjes geen voordelen zitten. Dus kies vooral het hoesje wat jij vindt dat het beste bij je past! Vergeten wat de voor- en nadelen zijn? Ik zet ze hier nog even op een rijtje.

Voor- en nadelen van de hoesjes

Bumper hoesje (rubber)                                      hardcase hoesje (plastic)
+ Beschermd je mobiel bij vallen                        + Gaten in het hoesje voor de knoppen
+ Flexibel                                                                 + Je mobiel blijft slank
+ Geeft meer grip                                                   – Minder grip
– Soms harder drukken op knoppen                  – Beschermd minder goed tegen vallen
– Dikker dan hardcase

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.